Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 

Ο Πολιτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σηφουνάκης αρμόδιος για θέματα Μεταφορών και Επικοινωνιών, με αφορμή τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την συμφωνία Κυβέρνησης και  ιδιοκτητών βυτιοφόρων, προέβη  στην παρακάτω δήλωση:
«Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών βυτιοφόρων και φορτηγών, το ΠΑΣΟΚ και ο Πρόεδρός του αντιμετώπισαν με αίσθημα ευθύνης το όλο θέμα. Ζητήσαμε άμεσο διάλογο από την κυβέρνηση και αναστολή των κινητοποιήσεων λόγω των σοβαρών επιπτώσεών τους στο κοινωνικό σύνολο. Είναι αλήθεια πως η κυβέρνηση φέρει τεράστια ευθύνη επειδή αδράνησε επί μακρόν, δεν πήρε τα κατάλληλα μέτρα και δεν έσπευσε άμεσα σε διάλογο. Η κοινωνία υπέστη τις βαριές συνέπειες από τους ερασιτεχνισμούς της κυβέρνησης. Δυστυχώς όμως η κοινωνία θα είναι αυτή που θα πληγεί εκ νέου από τους ερασιτεχνικούς όρους της συμφωνίας που άρον – άρον κάνει η κυβέρνηση με τους ιδιοκτήτες των βυτιοφόρων για να καλύψει όλη την προηγούμενη αδράνειά της, σύμφωνα με όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Η κατάργηση των περιορισμών που υπήρχαν στην κυκλοφορία βυτιοφόρων και φορτηγών στις εθνικές οδούς, στις σήραγγες κλπ, είναι πράξη επιπόλαιη, κοινωνικά επικίνδυνη και κοινωνικά ανεύθυνη. Θα είναι ανεύθυνο να προχωρήσει η κυβέρνηση στην κατάργηση μέτρων που αφορούν στην προστασία και την ασφάλεια των πολιτών και των οικογενειών τους.
Η χώρα μας κατατάσσεται στις υψηλότερες θέσεις θυμάτων τροχαίων δυστυχημάτων. Έστω και με καθυστέρηση, η ελληνική πολιτεία μετά δυστυχώς από πολύνεκρα δυστυχήματα στην άσφαλτο, επέβαλε μία σειρά από περιορισμούς και απαγορεύσεις στην κυκλοφορία βυτιοφόρων και φορτηγών στις εθνικές οδούς, στις σήραγγες κ.α.
Η ελαχιστοποίηση με ευθύνη της κυβέρνησης των υφιστάμενων περιορισμών ανοίγει ένα επικίνδυνο κεφάλαιο για την οδική ασφάλεια των πολιτών. Η κυβέρνηση εντέλεται, σύμφωνα με τη διάταξη του Συντάγματος, να προασπίζει τη ζωή των πολιτών».